“Pa si sla… pam, pam, pam, pam… dihtunga!”

This post is also available in: English

“Hope we see you again in Goa, eh?”
“Hope so, eh!”

Kratko slovo in odpokala sva na kaoticne ulice Agre ter se podala na zahod proti Bharatpuru. Kot je prikazano v vzorcnem dialogu sva se na lastna usesa prepricala o kanadskem stereotipu, ki govori o pogosti uporabi koncnice “eh” in moram reci, da kar drzi. Seveda uporaba ni tako pogosta kot je slisati v medijih (v mislih imam predvsem kaksne epizode serije South Park :P), je pa opazna in kar prikupna.


Za ta dan samo kaksnih 60 km voznje po novi avtocesti in izgledalo je enostavno. Ko pa je motor spremenil svoj glas in izgubil polovico moci, sva vedela da bo nekoliko bolj “zabavno”. Diagnoza : pocena dihtunga (tesnilo za tiste izven zargona 😉 ) na glavi motorja!

Buland Darwaza, 54 metrov visok vhod v kompleks Fatehpur Sikri.

Ker sva se se zmerom lahko vozila, sva nadaljevala kot nacrtovano in se na poti ustavila se v starodavnem mestu Fatehpur Sikri. Prestovnica nekdanjega Mughalskega imperija je bila kratkoziva, saj so jo zaradi pomankanja vode zapustili ze 14 let po izgradnji. Danes so njeni ostanki (palaca, moseja, park…) na seznamu UNESCO-ve kulturne dediscine in ogleda nisva obzalovala.

Popoldne sva prispela v Bharatpur, se nastanila v hotelu (Falcon’s Guest House) in zvecer bila prici posebnemu dogodku – zaroki. Praznovala jo je lastnikova hcerka, kar je pomenilo FREE FOOD! Hrana tukaj je bila naravnost odlicna (home cooked) ljudje pa prijazni in so nekoliko spominjali na nase stare mame: ” mores jest, ce si suh kot zobotrebec”.

Nacrt za jutri:

  • obisk Keoladeo National Park
  • popravilo motorja

[geolocation]


Posted in Neuvrščeni by with no comments yet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja