Jaipur

This post is also available in: English

Razgled nad Jaipurjem iz enega izmed stolpov, ki so vcasih sluzili kot vojaske opazovalnice.

Zapustila sva Bharatpur in se po dolgocasni voznji znasla v Jaipur-ju, prestolnici province Rajastan. Moram reci, da naju ni navdusil, saj tudi njegova Amber Fort in Water Palace nista bila tako spektakularna kot sva prikcakovala. Vsekakor bi pa za kar nekaj casa zaposlil neznejsi spol, saj so njegove ulice polne prodajaln nakita, tekstila in kozmetike, po cemer je Jaipur tudi najbolj poznan.

Kaksna nova dogodivscina? Seveda! Z zabavnim voznikom rikse (poimenoval jo je “helicopter”) smo prepevali Justin Biber-jevo Baby, baby, baby, medtem ko sem sam prevzel krmilo “helicopterja” in povozil nekaj lukenj. Na koncu voznje pa sva tudi sama pristala v prodajalni tekstila, kjer nama je prodajalec prikazal tradocionalen nacin barvanja tekstila in nama poskusal prodati  pregresno drago posteljnino. Predstavil nama je kaksnih 20 razlicnih kvalitet izdelkov, katere sva morala tudi potipati, ob tem pa je ponavljal “feel the work”! 😀
Ker je motor ze lep cas puscal olje, sva se odlocila poiskati mehanika, pri cemer nama je zelo pomagal prijazen gospod Om, receptor hotela Anuraag Vila. Celotno osebje slednjega hotela je bilo prijazno, uztrezljivo, predvsem pa ucinkovito, sobe evropskega standarda, cena pa se zmerom indijska, kar je ta hotel zagotovo povzpelo med najboljsega doslej.

Uros in golobi... mnogo njih!

Psittacula krameri - one of those wanted a photoshooting with Tilen

Palaca znotraj Amber Fort.

Amber Fort (zgrajen1592) in njegovi vrtovi.

[geolocation]


Posted in Ljudje, Motor, Nastanitev, Znamenitosti by with no comments yet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja