Prva prava preizkusnja na poti proti severu…

This post is also available in: English


Nacrtovana pot (zelena), dejanska pot (modro) 😀
View Rollin’ India: Trip Delhi – Ramnagar in a larger map

Ura: 6:30
Cilj: Ramnagar (Jim Corbett National Park)
Razdalja: 250 km

Z natovorjenim motorjem, zemljevidom in belezko z napotki (napisana vsa vecja mesta na poti) sva se podala v zaspan Delhi, iz katerega sva hotela uiti se pred pricetkom dnevnega kaosa. Vendar vse ni slo po nacrtu in kaj kmalu sva zgresila vsa krizisca in nadaljevala pot nekoliko bolj po svoje…

Pot je kaj kmalu zavila iz avtoceste in naju popeljala skozi podezelje, ki je ocesu in srcu mnogo bolj prijazno in vsecno. To pa se vedno ne velja za promet, ki je na ozkih, luknjastih cestah naravnost obupen. Najvecji problem predstavlajo tovornjaki, ki te naravnost brezbrizno zrinejo na stran, v najslabsem primeru pa kar s ceste. In to sva tudi sama dozivela ze prvi dan, ko sta se na ozki cesti prehitevala dva tovornjaka. Uros je zavil na bankino, temu je sledil manjsi skok (ki me je do dobra pretegnil, tako da naslednji postanek ni bil potreben) in nato pristanek, ki ga je Uros dobro izpeljal. Vsemu skupaj je sledil dolg smeh (vem, verjetno bi se morala jokati in se dodobra zamisliti) in obilo kletvic, katerim bi zavidali se nasi juzni sosedje.

Kaksnih 50km pred ciljem pa se nama je pripetila se ena nezazeljena stvar, PREDRTA sprednja pnevmatika. Vzrok? Cevljarski zebljicek! Sreca v nesreci, to sva ugotovila pred mehanicno delavnico, kjer so stvar uredili v 20 minutah (za 50 rupij 1€ = 63 Rp) in hitro sva nadaljevala pot proti mestu Ramnagar, kjer naju je ze cakal hotel. Z lastnikom, velikim poznavalcem narave, poznanim dalec naokoli (bil je redko beseden in je deloval bolj kot kaksen mafijski sef) sva se dogovorila za safari v park, na katerega se bova odpravila naslednji dan in tam prezivela tudi noc in dan po njej.

Pricakovanja so velika, zato hitro spat!

P.S: Zaradi tezav z internetom objavlama v daljsih intervalih, dnevnike pa piseva v stari, analogni obliki (belezka, kulica).

[geolocation]


Posted in Motor by with no comments yet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja