Kot nova …


View Trip Pushkar – Jodhpur in a larger map

Energija ponovno na vrhuncu, midva pa na motorju proti Jodhprju ali modremu mestu. Na pot sva se podala zgodaj in po nasvetu lastnika hotela v Pushkarju sva obrala lokalno pot cez podezelje. Slednjega nisva obzalovla, saj je bila pot in okolica cudovit, le najina lokacija nama je bila poredko poznana. Prvic se je zgodilo, da nama je zatajilo nepisano pravilo “ce v kriziscu ne ves kam zaviti, pelji ravno, ce ne gre ravno pa zavij desno” in naju pripeljalo to dalec, da je pred nama zmanjkalo ceste.

Morda do sedaj se nisem omenil tukajsnjih lezecih policajev ali “speed braker-jev”. Kljub temu, da so ceste luknjaste in marsikje slabse od marsikaterega lezecega policaja, so jih te polne. In to taksnih NEOZNACENIH! Enega taksnih sva ta dan srecala s polno hitrostjo, kar je spet pomenilo krajsi polet v pesek, ki se je skoraj zalostno koncal za starko, ki je sedela ob cesti.

Uros: “Si se gor?”

Tilen: “Sem, pa torbe tud!”

Uros: “Guma je cela?”

Tilen: “Cela, gasa naprej!”

 

Zal pa se ta dan za nekoga ni iztekel dobro, cemur bi lahko pripisali najino “divjanje” po prasnih cestah. Namrec skorcu v bliznjem grmu je pot prekrizalo najino sprednje kolo in prehod med sipkami je bil preozek. Uros je nato v ogledalu motorja zagledal le se oblak perja, ki se je dvigal za nama.

Ob prihodu v Jodhpur so naju z obeh strani več kilometrov obdajale vojasnice, v kroznih prometih pa sva srecevala vojne spominke, kot naprimer rep sestreljenega pakistanskega vojaskega letala. Kasneje so nama povedali, da je tukaj najvecje zracno oporisce indijske vojske, predvidevam da prav zaradi blizine Pakistana.

V hotelu naju je sprejela prijazna muslimanska druzina, nama pokazala sobo ter razgled iz stresne restavracije. Slednji je upravicil ime hotela (Hill View Guest House), saj se je pod njim razprostiralo celotno mesto, nad njim pa je le kaksnih 100m stran spala mogocna utrdba, najmogocnejsa v celotnem Rajasthanu.

[geolocation]


Posted in Motor by with comments disabled.