Jodhpur ali modro mesto

This post is also available in: English

Jodhpur nama bo ostal v spominu kot zelo prijetno in zivahtno mesto, ceprav se tukaj ni zgodilo prav nic ekstremno razburljivega.

Ogledala sva si njegovo velicastno utrdbo ali Mehrangarh Fort, ki se dviga 122m nad mestom in ima obiskovalcu veliko za ponudit. Glasovni vodič ali “Audio-tour”, ki ga prejmes ob vstopnici je naravnost odlicen in te z nacinom govora, glasbo ter zvocnimi efekti resnicno peplje stoletja nazaj v case znamenitih bitk in stevilnih spletk. Vrhunec obiska pa je vsekakor razgled, ki ga ponuja njegovo visoko obzidje, od koder se vidi kolikor dalec ti nese oko (v primeru Indije nekoloko manj zaradi smoga in prahu)!

Vecere sva prezivljala na stresni terasi in ob pitju chai-a spremljala vrvez mesta pod njo. Tukaj je naneslo tudi tako, da sva spoznala nove prijatelje in sicer tajvanki Hsiao Wei in Ya Chuang, ter kanadcana Andrew-ja. Slednji so se spoznali na vlaku za Jodhpur, sedaj pa sva se jima prikljucila se midva in v prihodnjih dneh se bomo skupaj podali na pustolovscino v puscavo Thar! Kamele ze cakajo!

[geolocation]


Posted in Ljudje, Znamenitosti by with 2 comments.

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja