Pesek, kamele in puscavski ljudje: PRVI DEL

Popolnoma natovorjena in nekoliko potihoma, vendar pa hitro sva se odpravila do motorja, ga natovorila in se odjavila iz hotela, saj nisva hotela srecati katerega izmed nedleznih clanov osebja. Rezultat je bil dober in prejela sva le nekaj jeznih pogledov in nejevolnost do pogovora, ki pa sva ga iz njihove strani ze tako imal preko glave.

Odpravila sva se v nov hotel, neposredno pod utrdbo, kjer so ze pocivali najini prijatelji iz Jodhpurja, ki so z avtobusom prispeli sredi noci. Sledil je zajterk, nato pa je zazvonil telefon. Bila sta novinarja, ki sva ju prejsnji dan srecala na poti in povabila sta naju na ogled festivala v mestu. Spored: kamelji polo in tekmovanje v vleki vrvi, domacini proti turistom. Takoj sva se odzvala povabilu in z motorjem zdrvela do stadiona, kjer sta naju pri vhodu pricakala Razi in Maajed. Slednja sta naju nato s svojo novinarsko kartico spravila v VIP prostor v prvi vrsti in pod pokrito tribuno, kar se nama je posebaj dopadlo. Program ni bil kaj prida razburljiv, najbolj se je izstopala vleka vrvi, kjer so turisti tako v zenski kot moski kategoriji premagali domacine. Sam sem vsaj v zenski kategoriji pricakoval zmago domacink, ki imajo tukaj v Indiji nekoliko vec ur fizicnega dela kot razvajene turistke. Morda pa je ravno slednje in nekaj odvecnih kilogramov odlocilo “nam” v prid. Slavje ob zmagah je bilo vse prej kot bucno, saj pescica turistov ni bila zmozna preglasiti domacega obcinstva. Po koncu programa je sledilo se obljubljeno kosilo na katerega sta naju povabila novinarja in mislim, da je prav tukaj cas in prostor za zahvalo za vso pomoc in dobrodoslico, ki sva jo bila delezna. Ves cas druzenja sta nama placevala vse racune, nama kupovala piskote in skrbela za najino dobro pocutje, zato sta vsekakor ena izmed tistih indijcev, ki se drzijo njihovega starega reka “gosti so kot angeli”.

VIP prostor

Popoldne sva prezivela s prijatelji v dogovarjanju za safari, na katerega smo se odpravljali naslednji dan. Plan je sledec: z jeep-om se podamo proti puscavi in na poti obiscemo se kaksno znamenitost, nato pa presedlamo na kamele in 2 uri jezdimo do znamenite sipine Sam. To sicer ni standardni program, saj ta vkljucuje 4 ure jezdenja kamele, vendar smo vedeli, da je kamela dokaj “nerodno” bitje in jeza slednje ni udobna, predvsem za moski spol.
Torej jutri se podamo v kraje mocnih, vzdrzljivih, PUSCAVSKIH LJUDI!

[geolocation]


Posted in Ljudje, Nastanitev, Znamenitosti by with no comments yet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja